De sidste par måneder er et stigende antal harddiske i et af vores SAN blevet defekte og må udskiftes. De er alle af samme type – Seagate Cheetah 15K.7 SAS 600GB model ST3600057SS – produceret mellem 2013 og 2014 til DELL.

Dead Seagate Cheetah disks

Nu de alligevel var defekte, tænkte jeg, at jeg kunne åbne én af dem og se indenfor. Og her blev jeg overrasket. Jeg havde forventet at se en helt klinisk ren og pæn disk, men fik i stedet dette syn:

Seagate Cheetah ST3600057SS inside

Den er totalt beskidt indvendig, filtrene er fuldstændig sat til at fint støv (som ses på billedet) og alt indenfor har et lag af dette fine støv. Som man kan se, så har læsehovederne også ramt ned på de magnetiske plader flere steder, og helt inderst er der ridser i pladen.

Seagate Cheetah ST3600057SS inside

Disken må selvfølgelig dø, når læsehovedet rammer på de magnetiske plader, men om det har været den eneste årsag til, at disken døde, ved jeg snart ikke. Den mængde skidt/støv kan heller ikke have været godt for de mekaniske dele, læse/skrive hoveder eller pladerne. Prøv se på nedenstående billede, hvor ren pladen burde have været (set i midten af pladen hvor den har været spændt fast).

Seagate Cheetah ST3600057SS inside

Og nej, det SAN system har ikke været placeret i en fabrikshal, men et lukket serverum. Jeg har tidligere haft åbnet sata diske fra Seagate, og de har aldrig set sådan ud, de har altid været klinisk rene indvendig, så gad vide, om det er et problem med den harddisk model?

Nu må jeg da åbne de resterende harddiske op og se om de også ser sådan ud. Skræmmende vores data lever sådan et beskidt sted!

Seagate Cheetah ST3600057SS inside

 

Seagate Cheetah ST3600057SS inside

 

Seagate Cheetah ST3600057SS inside

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.