Jeg har fornyligt anskaffet en Mazda 3 årgang 2021. Dejlig bil, lækker kabine og sjove køreegenskaber, men der er dog ét men – og det er kabinen begynder at knage og rasle efter kort tid.

Den er i skrivende stund (september 2021) lidt over 2 måneder gammel og har kørt 16.000km. Min venstre fordør er begyndt at knage, som lyder mest at nogle vride lyde, og noget rasler oppe fra instrument panelet. En google søgning viser hurtigt, at det er et mere eller mindre velkendt problem, og der er en løsning på de fleste af lydende, som ikke skal være der.

  1. Der kommer rasle lyde fra Head Up Display (HUD). Det er den lille plastik rude, som ikke sidder godt nok i spænd. Jeg har presset en gummi liste ind mellem plastik ruden og instrument panelet i den side, der er ind mod føreren.
  2. Der kommer rasle lyde fra instrument panelet til højre for skærmen. Lyden forsvinder hvis du trykker ned på overfladen med din hånd. Denne Youtube video (https://youtu.be/E7T6cHv6uWQ) viser, hvordan du via handskerummets åbning for sat noget materiale i spænd inde under instrument panelet.
  3. Alt efter temperatur knagede eller vred et eller andet sig i og ved min venstre fordør. Der var 2 udfordringer her – for det første kunne jeg, hvis dørens beklædning var gennemvarm nok, ganske nemt trykke bekældningen omkring 1cm ind, der hvor knappanelet sidder. Det løste jeg ved at pille beklædningen af, efterspænde alle skruer og gi´ dem en lille klat lim, isolere alle tomrum, der hvor knappanelet sidder i beklædningen og til sidst indsætte mere isolering i døren, så der ikke er plads til bevægelser.
    Det andet problem ligger ved plastik huset, hvor diskanten sidder. Det sidder hårdt i spænd ned mod dørens materiale og “gnider” sig op mod gummilisten til vindues kanten. Her har jeg limet tyndt filt på kanterne ned mod døren og op mod gummi listen og indsat 3mm gummi tape inde i plastik huset. Det har taget 95% af lydende derfra.

 

 

Ved A stolperne har jeg givet alle de små plasttik beslag silikone og isat ekstra støjdæmpende materiale.

Kig på https://www.mazda3revolution.com/ der er masser af hjælp og inspiration.

 

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.