I 2015 holdt vi ferie i USA i 3 uger, hvor jeg i den sidste uge havde lejet en Chevrolet Camero Super Sport cabriolet.

Den var lejet via Hertz hjemmefra, da jeg ville være 100% sikker på, at det var den valgte model, jeg også fik stillet til rådighed, når bilen skulle afhentes. Bemærk at Hertz er én af de få udlejningsselskaber, hvor du kan leje helt bestemte modeller, og være sikker på, at det også er den, du for udleveret, og ikke et eller andet “tilsvarende”.
Det koster selvfølgeligt lidt mere end normalt, men det er prisen at betale, hvis man vil have special biler.

Camero SS cabriolet

Prisen var kr. 6.200,- inkl. fuld forsikring og fri kilometer

Egentligt ville jeg have lejet en Ford Mustang GT, men den model var udlejet alle steder, jeg ledte, så alternativet blev Camero´en. Det fortrød jeg slet ikke, da jeg først så en Ford Mustang GT i virkeligheden – for dér er kun plads til 2personer, da bagsædet er rent pynt, hvor man i Camoro´en godt kan sidde 4 personer, så længe dem bag i ikke er alt for store.

Camero SS har en 6.2 liters V8 motor med 435hk – ingen turbo – rent “rå” motorkraft. Og det var dét, jeg ville opleve. En rigtig amerikaner med masser af motor og stort benzin forbrug. Jeg kunne rent faktisk se brændstof nålen bevæge sig ganske lidt, når bilen fik tæsk.

Vi afhentede bilen i San Francisco lufthavn. Og her skal man have tålmodighed i højsæsonen for vi stod 2 timer i kø for udleveringen. Så da vi endelig nåede skrænken, var vi lettere trætte og småsure. Jeg lagde mit lejebevis frem, og ekspedienten gik i gang med ordren. Efter lidt tid spurgte han om jeg hellere ville leje en Mercedes cabriolet (en eller anden lille kedelig dåse) for samme pris. Daah, nej sku´ da, jeg vil da have den bil, jeg har udvalgt mig.

Det var heller ikke noget problem, så vi fik nøglerne udleveret og anvist parkeringsnumret, hvor bilen stod parkeret. Afsted vi gik – og dér stod den så. En rød cabriolet fuldstændig rent og ny. Faktisk så ny, at den var indregistreret kun 3 uger tidligere og havde kørt 100 miles. Ta´daa´ en helt ny bil 🙂

Og det er ikke en bil, man sætter sig ind i, man sætter sig ned i den. Endnu mere end en BMW.

Den er hård, som en sten, brutal når du trykker på speederen, og hamrende sjov med kalechen nede med solen i hovedet. Jeg havde læst, at kvaliteten af bilen ikke var speciel god, men jeg var og er positivt overrasket over samlekvaliteten, som er lige så høj, som en standard BMW 3 serie. Køre egenskaberne er dog noget anderledes, og her kan man mærke, at det er en amerikaner, men sådan skal det jo være.

Camero SS

Og hurtig, dét er den. Når du trykker pedalen i bund, så trykkes du tilbage i sædet. Lige meget om du starter fra 0 km/t eller 120 km/t. Vi prøvede flere gange på highway´en at give den fuld pedal – og 120 til 180 km/t tager kun et øjeblik. Helt vildt.

Der er så meget bundtræk i motoren, at den kan lave hjulspind fra 2.000 rpm uden problemer. Den største “udfordring” når der skal brændes gummi af er, at bremserne er så kraftige, at de rent faktisk kan holde fast på hjulene, hvis der bremses for meget. Jeg havde lejet den med automat gear, så der skulle arbejdes lidt med bremserne.

Selv med 20″ fælge og 315/30 michelin dæk bagpå og 275/45 dæk foran, kan motoren nemt få dem til at spinne.

 

Der er ikke meget bagagerum, og slet ikke når kalechen er slået ned, så det er ikke en bil, man skal transportere sig rundt i med bagage. Vi havde fast udgangspunkt fra det hus, vi havde lejet den sidste uge “derovre”, så vi skulle ikke flytte rundt på bagage i bilen.

Og det er en fantastisk oplevelse, at køre rundt i sådan en bil i varmen. Gennem San Franciscos gader trillende stille og roligt, hvor vi hørte og duftede byen, gennem San Jose om aftenen, når det er mørk, gennem landskabet ud til byen Carmel, og  til Silicon Valley for at se alle de store teknologi virksomheder.

Google

LinkedIN

Jeg blev overrasket over, hvor mange amerikanere, der kom hen til mig, især ældre, når vi holdt stille, for at se bilen og snakke om den, høre den, og grine af de gamle dage.

Vi fik kørt mange kilometer i bilen, og jeg nød hvert sekund. Vi kørte ca. 6-8 kilometer pr. liter benzin, men det er sku´lige meget, når man lejer sådan en type bil. Skal det være billigere, så lej en standard bil.

Der blev brændt masser af gummi af, så jeg var lidt spændt på, hvad de ville sige, når vi afleverede bilen igen. Men det er slet ikke noget problem. Man er heldig, hvis de overhovedet gider at se bilen, og det eneste, de kontrollerede på vores bil var, kilometer antallet, om ruderne kunne rulle ned og op samt kalechen. That´s it.
Jeg tror, jeg  kunne have kørt alt mønstret af bagdækkende uden de ville have sagt noget 🙂

Jeg prøve i hvert fald mit bedste … tryk her for video.

Camero SS bagagerum

Camero SS instrumentpanel

Hertz bil aflevering

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.